Kirándulás a Szabó-telepi gyülekezettel2011 utolsó „nyári” hétvégéjén, október 1-jén gyülekezeti kiránduláson vehettünk részt a Pesterzsébet Szabó-telepi Református Egyházközség több mint 50 fős kiránduló csoportjával.

Az útvonalunk összeállítása során törekedtünk arra, hogy olyan helyszíneket tekintsünk meg, melyek a közösségünk számára – ezidáig – kevésbé voltak ismertek. Így látogattunk el a Tác melletti Gorsiumba, ahol megcsodáltuk az ókori római építészet megmaradt emlékeit, majd megtekintettük a dégi Festetics-kastélyt és a körülötte fekvő angolparkot is. Lelkes idegenvezetőnk révén sok új információval gazdagodhattunk nem csak a kastély, hanem a település és a grófi család történetét illetően is.

Annak érdekében, hogy Teremtő Atyánk csodálatos munkájában is gyönyörködhessünk, rövid sétát tettünk a Rétszilasi-tavak körül, és a Rétimajorban található halászati múzeumban megismerkedtünk a régi korok horgászati technikáival és eszközeivel is. Külön öröm volt számunkra, hogy felfedezhettünk egy kicsi, fából készült domborművet, amely a csodálatos halfogás eseményét ábrázolja. Többünknek eszébe jutottak azok a történetek, melyben az Úr Jézus is kapcsolatba került a halászokkal: néhány tanítványát közülük hívta el, egy éjjel lecsendesítette a háborgó tengert, csodát tett, és az egyébként sikertelenül dolgozó tanítványok halászhálói – szinte szakadásig – megteltek.

Kirándulásunk utolsó állomása az ozorai Pipo-várkastély volt, mely szintén maradandó élményeket nyújtott számunkra.

Hálásak vagyunk Urunknak a gyönyörű időért, azért, hogy épségben megtehettük ezt a szép utat és nem utolsó sorban azért, hogy az Ő Nevében lehetettünk együtt. Külön öröm számunkra, hogy a kiránduláson a gyülekezetünk valamennyi korosztálya képviseltette magát, így a (szó szerint!) legfürgébbnek számító 90 éves Erzsike nénink és a 2 éves Imre „hercegünk” is.

Köszönet illeti – a Dégről származó – Horváthné Krautmann Anita presbiter asszonyunkat az útvonal ötletéért és a kiránduláson nyújtott sok segítségéért.

„Dicsérjétek az Urat, mert jó az Úr, zengjétek Nevét, mert az gyönyörűséges!” (135. zsoltár 3)